Wie is Veerle?

Ik ben nu twee jaar ondernemer. Maar in mijn hoofd al zoveel langer. In mijn hoofd startte ik al tig bedrijven op. Ik loog mezelf graag voor dat het het ontbreken van tijd was die er voor zorgde dat ik geen enkele van de idee├źn ook in praktijk bracht. Nu weet ik beter, het was de angst om een zekerheid los te laten, om een goed betaalde job als ambtenaar vaarwel te zeggen en om tegen alle adviezen in toch te kiezen voor wat al zo lang aanwezig was.

Angst is een gevaarlijk beestje, het veroorzaakt onrust, chaos en je gaat er kopje onder van. I know, been there, done that. Maar in the middle of difficulty lies opportunity. De broer van een vriend zocht een compagnon om zijn boekhoudkantoor mee te versterken. En zie, van het een kwam het ander en plots was ik ondernemer. Ik heb boekhouden gestudeerd, ben zot van cijfers, heb 7 jaar in een boekhoudkantoor gewerkt en in totaal meer dan 27 jaar in de administratie. Boekhouden is mijn eerste liefde, de verbanden zoeken, de cijfers laten dansen met elkaar, ondernemers inzicht geven in hun bedrijf aan de hand van cijfers. Hoe mooi kan een job zijn?

Mijn compagnon was de man van de wetgeving en regels en ik ging ondernemers coachen zodat ze met hun cijfers ook werkelijk zouden kunnen hun bedrijf sturen. Kort na de start van onze samenwerking leerde ik Femke Hogema kennen en de stap om Profit First Professional te worden was vlug gezet. Om gemakkelijker te kunnen werken, beslisten we ons terug op te splitsen. Ik stond op eigen ondernemersbenen! En daar was de angst terug : “zou ik dit wel kunnen?” Gelukkig heb ik dan de cijfers die me vertellen dat het kan, dat het geen illusie of luchtkasteel is. Dat het kwestie is van gestaag actie nemen is.

Maar plannen kunnen wijzigen en daar zorgde Corona echt wel voor. Ik kreeg de mogelijkheid terug in te stappen in mijn oude job net na het uitbreken van de pandemie en dat leek me ook het beste gezien de omstandigheden. Ik kon me niet meer vergissen dan toen. In die negen maanden die zouden volgen, werd me dag na dag duidelijker hoezeer ondernemen je de mogelijkheid geeft om je volle potentieel te leven. De angst om te falen als ondernemer ruimde beetje per beetje baan voor een zelfzekerheid en een vastberadenheid dat ik thuishoorde in dat ondernemerschap. En ik koos voor mijn bedrijf. En voor mezelf. Met al mijn kennis en ervaring die ik heb opgebouwd in de afgelopen 27 jaar. En met de missie om zoveel mogelijk ondernemers te laten ervaren dat zij in de meest uitgelezen positie zitten om hun volle potentieel te leven. Zonder angst. Zonder onrust. Zonder chaos in hun hoofd. Met zicht op hun cijfers. Met tools en handvatten om hun bedrijf richting te geven. Met vastberadenheid omdat ze weten aan de hand van feiten dat het kan. En het is niet eens zo moeilijk en ze hoeven er helemaal geen boekhouder voor te zijn. Ik kon het zo mooi niet gedroomd hebben!