Liefde & Ondernemerschap: een contradictie?

Als ik vertel over wat ik doe, vertel ik over ondernemers begeleiden in bewust ondernemen. Met liefde in je bedrijf staan en met liefde kijken naar je geldstroom.

Wat ik echter nog nooit gedaan heb is duidelijk maken wat liefde dan echt betekent voor mij. Ik heb het niet over de klassieke betekenis van liefde, zoals de liefde voor onze partner en voor onze kinderen. Het gaat wel over de taal die we spreken zonder woorden, in het eeuwige nu, de taal van het hart, waar hemel en aarde samenkomen.

Het doel is om deze liefde te integreren in ons leven als ondernemer en uiteraard ook als mens. Want als je dit niet doorleeft als mens, hoe kan je het dan voelen als ondernemer?

Ondernemerschap is de grootste uitdager in onze persoonlijke ontwikkeling.
De zoektocht in ons ondernemerschap evolueert samen met onze persoonlijke zoektocht.

Hoe groei je daar nu in?

Het gaat over groeien als mens. Niet door nog meer cursussen te volgen waar we onze hersenen voeden met nog meer kennis. Het gaat over ons hart en dus onze ziel beroeren.

Zoals je misschien zelf ervaart of ervaren hebt, deze weg loopt niet over rozen. Wel integendeel. Maar wat het je brengt en de inzichten dat het je geeft, zijn prachtig.  En het zorgt ervoor dat je niet meer op een andere manier in het leven kan staan. Je komt steeds dichter van je échte zelf.

De 1ste stap is zelfliefde, je bewust worden over de liefde die je voelt voor jezelf. Zie jij jezelf graag, écht graag? Besef jij wat je waard bent? En wat jij te bieden hebt? Weet je dat je genoeg bent?

Weten dat leven in liefde ons ondernemerschap verder vooruit helpt is 1 ding.

Hoe integreer je liefde in je leven?

Het gaat erom een moment in je leven waar je dit gevoel ervaarde,
als het ware vast te houden. En er bewust terug naartoe te gaan. 
Het gaat over uit je hoofd in je hart gaan.
Je denken loslaten en je overgeven aan voelen.
Elke emotie voelen, én ook elk signaal in je lijf. 

Liefde staat tegenover angst. Angst beperkt ons, we schieten in ons hoofd. Angst smelt weg naarmate we groeien in zelfliefde. De sleutel ligt in het accepteren van jezelf, zo maak je terug contact met je ziel. En kan je ook in je bedrijf veel meer vanuit jezelf ondernemen. 

Zelf leerde ik gaandeweg luisteren naar de fluisteringen van mijn ziel dankzij de momenten van diepe verbinding met anderen vast te houden. Deze momenten kon ik enkel ervaren door echt mezelf te zijn. 

Het begint het met het ervaren van zo’n momenten. Eens je het gevoel kent, kan je er bewust naar leren terugkeren en er stapje per stapje zelf meer in aanwezig zijn, zonder de context van de originele ervaring. Als je dat kan, gebeurt iets magisch…

In het dagelijkse leven schieten we snel in ons hoofd. Terwijl ons gevoel, ons hart ons zoveel kan vertellen. Ondertussen leerde ik dat ik vanuit mijn gevoel echt op mijn intuïtie mag vertrouwen. Zowel in het begeleiden van mensen, in het leren kennen van mensen, in het nemen van lastige beslissingen. Mettertijd leerde ik bewust uit mijn hoofd, in mijn hart gaan en intunen op mijn intuïtie.

En dat kan jij ook!

Ondernemen vanuit je hart. Bezield ondernemen. Waarbij je wellicht op een bepaald moment voor een tweesprong staat in je leven: aan de ene kant het rationele stuk en aan de andere kant met liefde ondernemen, en met liefde kijken naar je cijfers.  

Dit lijkt inderdaad contradictorisch volgens de traditionele benadering van ondernemerschap. Leven en werken vanuit je hart is geen makkelijke weg. Het is wat mij betreft wel de enige weg. Het vraagt inkeer, zelfinzicht, niet vluchten van moeilijke momenten of blokkades, wel er dwars door gaan. Je leert het niet ineens, het is een weg met vele stapjes. Ga jij mee op deze weg?

Volgen wij elkaar al op Instagram? Ik zou het super vinden daar met jou te connecten! Hier is de link!

Liefdevolle groet

Liesbeth

Schrijf je in ontvang als eerste mijn nieuwsbrief!

Nieuwsbrief